Verslag bijeenkomst 26 juni

Dinsdag 26 juni jl. waren we met een groepje van zes vrijwilligers en twee consulenten van Blink te gast bij Zorgboerderij Japara in Erp. We werden hartelijk ontvangen door eigenaresse Hennie van den Biggelaar en een jongeman die hier dagbesteding ontvangt. Na de koffie/thee en een heerlijk kersentaartje kon de rondleiding starten. Een kort introductiefilmpje over de doelgroep en het soort zorg wat geboden wordt, gaf ons al een redelijk goed beeld van Japara. Hennie vertelt dat er op vier doordeweekse dagen dagbesteding wordt geboden aan uiteenlopende doelgroepen; van mensen met een psychische kwetsbaarheid, jongeren die uitvallen op school tot mensen met gedragsproblemen. Ook is er een activiteitenproject voor kinderen op woensdagmiddag en zaterdag. Wat opvalt is dat de sfeer erg relaxed is, er is veel structuur en iedereen wordt in zijn waarde gelaten. Er wordt gewerkt in kleine groepjes cliënten met een aantal medewerkers en vrijwilligers. De rondleiding komt langs verschillende ruimtes binnen: een snoezelkamer waar geur, licht en geluid centraal staan. Een sport- en spelkamer en verschillende ruimtes waar de creativiteit gestimuleerd wordt en waar prachtige dingen worden gemaakt. Eenmaal buiten lopen we langs de dierenverblijven, en dat zijn er veel! Ieder dier heeft zijn eigen verhaal en wordt door de cliënten goed verzorgd en geknuffeld. Van varken Mazzel die gelukkig niet naar het slachthuis hoefde, hondje Boogie die een hele hindernisbaan voor ons heeft gelopen en ezel Nono die prachtig wordt aangekleed en onder poortjes door loopt en kan voetballen. Ook is er een enorme moestuin waar flink wat groente en fruit uit geoogst kan worden voor eigen gebruik.

Hennie vertelt erg enthousiast en gepassioneerd en dit brengt ze ook over op haar cliënten. We hebben ons erg welkom gevoeld bij Japara en hebben genoten van de rust maar ook van de gastvrijheid en de diversiteit aan activiteiten die er voor de cliënten gecreëerd is. Kortom een plek waar iedereen zichzelf mag zijn en respect voor elkaar en voor de dieren centraal staat. Helemaal zen verlaten wij deze prachtige locatie en dus ook de regiobijeenkomst van Blink!
Verslag bijeenkomst 26 juni
Terug

Vacatures

Blink zoekt vrijwilligers.


Pak ook wat te drinken en ga er maar eens goed voor zitten.
Lieve, rustige oppas voor meisje van 3 (R3433)
Gaan wij elkaar ontmoeten?
Een lieve meid (3) zoekt een oppas. Door haar ontwikkelingsachterstand en vermoeden van autisme, kan ze te veel prikkels niet aan. Communicatie gaat door gebaren en pictogrammen, praten lukt haar steeds beter, ze maakt grote stappen! Rust, duidelijkheid en een lief karakter is wat zij en haar ouders zoeken in de oppas! Deze lieve meid van 3 heeft nog een zus van bijna 5 jaar, die lekker mee speelt. Kunnen hun ouders jou bellen als ze omhoog zitten? En soms ook samen even tijd door kunnen brengen?
Lees meer
Samen is fijner dan alleen (R35922)
Een kop koffie en samen erop uit?
Ik ben een man (1978) uit Haren (gemeente Oss) enbekend met diverse lichamelijke beperkingen o.a.Fybromyalgie. Ik ben op zoek naar iemand die hetleuk vind om samen een kop thee te doen eneventueel samen met elkaar wat te ondernemen.Ik hou enorm van gezelligheid en ben over hetalgemeen een rustig persoon. Daarnaast houdt ikvan het wandelen met mijn hond, een terrasjepikken, wandelen in het bos. Ik vind het leuk omtijdens het wandelen te kunnen kletsen met iemandover techniek of om samen naar de bioscoop tegaan.Door mijn beperkingen heb ik weinig mensen om meheen en zou ik het erg fijn vinden om samen met iemand het leven wat aangenamer te maken.
Lees meer

Aanmelden

Voor hulpvragers en vrijwilligers.


Meld je aan. Wij nemen spoedig contact met je op.

Samen uitBlinken!

Blink is er voor jou.


Ben je hulpvrager (wil je hulp aanvragen) of wil je vrijwilliger worden, regel het nu.

Ga verder
Dit is een website van Krachtig Media
Ik wil vrijwilliger worden
We maken gebruik van cookies om onze website gebruiksvriendelijker te maken. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt. Lees meer.
akkoord »