10 november - dag van de mantelzorg

In Nederland zijn er 3,7 miljoen mensen die voor een ander zorgen. Liefst 750.000 mantelzorgers zorgen zelfs meer dan 8 uur per week voor iemand en doen dat langer dan 3 maanden. Vaak combineren ze dat met een betaalde baan. Omdat de zorg zich over het algemeen richt op bekenden, vinden deze mantelzorgers hun werk vaak vanzelfsprekend, maar dat is het niet.

Daarom wordt de mantelzorger jaarlijks op 10 november in het zonnetje gezet tijdens de Dag van de Mantelzorg. Veel mantelzorgers doen hun werk in stilte. We zien hoe ze zorgen voor hun naaste en geen contact hebben met andere mantelzorgers. Op deze 10de november worden mantelzorgers op meer dan 200 plaatsen in Nederland feestelijk bij elkaar gebracht en wordt er waardering uitgesproken voor hun bijzondere werk.

Let op: kijk wat er in uw gemeente wordt georganiseerd, voor u als mantelzorger, de activiteiten vinden op 10 november of rondom de 10de november plaats!
10 november - dag van de mantelzorg
Terug

Vacatures

Blink zoekt vrijwilligers.


Pak ook wat te drinken en ga er maar eens goed voor zitten.
Zelfstandigheid vergroten (4334)
Hulp bij zelfstandig fietsen
Voor een lieve en gemakkelijke jongen (11) uit Zijtaart zoeken we een vrijwilliger die samen met hem o.a. oefent met het fietsen in het verkeer, zodat hij volgend jaar zelfstandig naar Veghel naar school kan fietsen. Door een stoornis in de ontwikkeling van de motoriek en co├Ârdinatie in combinatie met zijn vorm van autisme is dat een van de dingen die voor deze jongen een hele opgave is. Hij kan jouw hulp hier goed bij gebruiken! Ben jij het maatje dat hij kan vertrouwen en hem kan helpen zijn zelfstandigheid te vergroten en hierbij ook moeder ontlast? Laat dan snel van je horen voor deze mooie vraag!

4334
Lees meer
Maatje gezocht (4270)
Positief en creatief
Ik ben een jongedame (2001)en zit op het ROC in Cuijk. Ik maak niet gemakkelijk contact en daarom ben ik op zoek naar een vrijwilligster als maatje. Iemand die positief in het leven staat en die ik kan vertrouwen. Zelf ben ik een rustig, behulpzaam en creatief persoon en ik hou dan ook van creatief bezig zijn en gezellig samen erop uit. Als jou dat ook leuk lijkt hoor ik graag van je.

4270
Lees meer

Aanmelden

Voor hulpvragers en vrijwilligers.


Meld je aan. Wij nemen binnen 2 werkdagen contact met je op.

Samen uitBlinken!

Blink is er voor jou.


Ben je hulpvrager (wil je hulp aanvragen) of wil je vrijwilliger worden, regel het nu.

Ga verder
Dit is een website van Krachtig Media
Ik wil vrijwilliger worden
We maken gebruik van cookies om onze website gebruiksvriendelijker te maken. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt. Lees meer.
akkoord ┬╗