10 november - dag van de mantelzorg

In Nederland zijn er 3,7 miljoen mensen die voor een ander zorgen. Liefst 750.000 mantelzorgers zorgen zelfs meer dan 8 uur per week voor iemand en doen dat langer dan 3 maanden. Vaak combineren ze dat met een betaalde baan. Omdat de zorg zich over het algemeen richt op bekenden, vinden deze mantelzorgers hun werk vaak vanzelfsprekend, maar dat is het niet.

Daarom wordt de mantelzorger jaarlijks op 10 november in het zonnetje gezet tijdens de Dag van de Mantelzorg. Veel mantelzorgers doen hun werk in stilte. We zien hoe ze zorgen voor hun naaste en geen contact hebben met andere mantelzorgers. Op deze 10de november worden mantelzorgers op meer dan 200 plaatsen in Nederland feestelijk bij elkaar gebracht en wordt er waardering uitgesproken voor hun bijzondere werk.

Let op: kijk wat er in uw gemeente wordt georganiseerd, voor u als mantelzorger, de activiteiten vinden op 10 november of rondom de 10de november plaats!
10 november - dag van de mantelzorg
Terug

Vacatures

Blink zoekt vrijwilligers.


Pak ook wat te drinken en ga er maar eens goed voor zitten.
Oppas voor jonge kids (4203)
Hulp bij ziekenhuisbezoek

Alleenstaande jonge vrouw met een licht verstandelijke beperking ( 1991) en moeder van 2 dochters (2014 en 2015) zoekt een vrijwilligster die met één van de kinderen wat kan ondernemen. Misschien een “oma” die langskomt of hun mee naar huis neemt.

Daarnaast zou het fijn zijn als ze een beroep kon doen op de vrijwilligster als ze met een kind (onverwacht) naar het ziekenhuis moet. Heb jij op maandag- of dinsdagmiddag tijd en kun jij dit gezinnetje helpen?

4203
Lees meer
20 jaar en een chronische ziekte (4189)
Maak jij mijn wereld groter?
Daardoor zit ik (vrouw) te veel moe thuis op de bank. Mijn wereldje wordt erg klein. Ik hou van creatief bezig zijn, tekenen en schilderen, zwemmen en uitstapjes.

4189
Lees meer

Aanmelden

Voor hulpvragers en vrijwilligers.


Meld je aan. Wij nemen spoedig contact met je op.

Samen uitBlinken!

Blink is er voor jou.


Ben je hulpvrager (wil je hulp aanvragen) of wil je vrijwilliger worden, regel het nu.

Ga verder
Dit is een website van Krachtig Media
Ik wil vrijwilliger worden
We maken gebruik van cookies om onze website gebruiksvriendelijker te maken. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt. Lees meer.
akkoord »