10 november - dag van de mantelzorg

In Nederland zijn er 3,7 miljoen mensen die voor een ander zorgen. Liefst 750.000 mantelzorgers zorgen zelfs meer dan 8 uur per week voor iemand en doen dat langer dan 3 maanden. Vaak combineren ze dat met een betaalde baan. Omdat de zorg zich over het algemeen richt op bekenden, vinden deze mantelzorgers hun werk vaak vanzelfsprekend, maar dat is het niet.

Daarom wordt de mantelzorger jaarlijks op 10 november in het zonnetje gezet tijdens de Dag van de Mantelzorg. Veel mantelzorgers doen hun werk in stilte. We zien hoe ze zorgen voor hun naaste en geen contact hebben met andere mantelzorgers. Op deze 10de november worden mantelzorgers op meer dan 200 plaatsen in Nederland feestelijk bij elkaar gebracht en wordt er waardering uitgesproken voor hun bijzondere werk.

Let op: kijk wat er in uw gemeente wordt georganiseerd, voor u als mantelzorger, de activiteiten vinden op 10 november of rondom de 10de november plaats!
Terug

Vacatures

Blink zoekt vrijwilligers.


Pak ook wat te drinken en ga er maar eens goed voor zitten.
Speelhulp gezocht (4142)
Spelletjes doen
Hoi! Ik ben een vrolijke, fantasierijke jongen uit 2008 met autisme. Omdat het voor mij lastig is om mee te gaan in een groep, zou het voor mij super fijn zijn als ik op maandag na school 1-op-1 met een lieve vrijwilliger kan spelen. Ik geniet hier enorm van! Vanaf december 2017 sluit mijn zusje (2013) er ook graag bij aan. Daarnaast willen papa en mama ook wel eens samen op pad. Als jij dan een keer op mij en/of mijn zusje zou kunnen passen, zou dat helemaal mooi meegenomen zijn!

HB-4142
Lees meer
Squashmaat gezocht (1495)
Samen sporten
Squashmaatje gezocht! Ik ben een leuke, vriendelijke man (1962) met een verstandelijke beperking. Ik woon zelfstandig en ging altijd squashen met een begeleider. Helaas moet hij stoppen en zoek ik een nieuw maatje! Ik vind squashen ontzettend leuk, maar ben wat onzeker en vind het spannend om alleen te gaan. Daarom zou het fijn zijn als je me thuis zou willen oppikken zodat ik gemotiveerd ben om te gaan. Bel gerust eens voor meer informatie.

HB-1495
Lees meer

Aanmelden

Voor hulpvragers en vrijwilligers.


Meld je aan. Wij nemen binnen 2 werkdagen contact met je op.

Samen uitBlinken!

Blink is er voor jou.


Ben je hulpvrager (wil je hulp aanvragen) of wil je vrijwilliger worden, regel het nu.

Ga verder
Dit is een website van Krachtig Media
Ik wil vrijwilliger worden
We maken gebruik van cookies om onze website gebruiksvriendelijker te maken. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt. Lees meer.
akkoord ยป