Consulent Vrijwilligerswerk - 24 uur - Land van Cuijk

De kernwaarden van ONS welzijn zijn autonomie (eigen regie van burgers en regelruimte voor professionals), uitgaan van talenten en nabij. In relatie tot haar omgeving streeft zij naar voortdurende innovatie, meer maatschappelijk ondernemerschap en klantgerichtheid. ONS Welzijn opereert vanuit een integrale ketenbenadering waarin zij zich profileert als krachtige netwerkpartner en maatschappelijk dienstverlener. Daarnaast heeft Ons welzijn een besturingsfilosofie waarin gewerkt wordt met Resultaat Verantwoordelijke Teams. ONS welzijn is voor BLINK per 1 januari 2020 op zoek naar een:

Consulent Vrijwilligerswerk
24 uur per week in het werkgebied Land van Cuijk

Wegens de ontwikkelingen in Land van Cuijk zal naar verwachting de consulent vanaf ongeveer medio 2020 de overstap maken naar Sociom, welzijnsorganisatie in Land van Cuijk, met behoud van contract. De consulent vrijwilligerswerk zet vrijwilligers in bij mensen met een beperking of een chronische ziekte. Het doel is de taak van de mantelzorger te verlichten en ondersteuning te bieden bij het participeren aan de samenleving.

Onze functie
De kern van het werk ligt bij het verbinden van een vraag van een hulpvrager met een aanbod van een vrijwilliger. Dit alles om een hulpvrager en zijn omgeving de regie over eigen leven te laten voeren. Het is een zelfstandige functie, waarin je binnen een regio een eigen verantwoordelijkheid hebt. Je ondersteunt zowel hulpvragers als vrijwilligers. Na een vraagverduidelijking is de vraag van een hulpvrager jouw opdracht. Van hieruit ga jij actie ondernemen om een juiste vrijwilliger te vinden. Door het contact met een vrijwilliger krijg je een duidelijk beeld wat hij of zij wil. Als een hulpvrager zich geholpen voelt en een vrijwilliger een passende plek heeft dan heb jij je werk goed gedaan. Om dit zo te houden biedt BLINK begeleiding, deskundigheidbevordering en andere activiteiten voor deze vrijwilligers aan. Hierin lever jij ook een bijdrage. Samen met collega’s (en secretariaat ) zorgen we dat deze vrijwilligers ook administratief geborgd zijn binnen BLINK. Het bijzondere bij BLINK we samenwerken met allerlei welzijns- en zorg organisaties die rondom hulpvragers actief zijn. Als verbinder tussen allerlei partijen leveren we bijdrage om iedereen met en zonder beperking zijn eigen leven te laten leiden.

Dit ben jij
• Je hebt een relevante opleiding op HBO niveau, inhoudelijke en organisatorische ervaring is een pré;
• Ervaring in het werkveld informele zorg/ welzijn/ WMO heeft de voorkeur.
• Ervaring/contacten in het werkgebied Land van Cuijk is een pré.
• Je beheerst de programma’s Microsoft Word en Outlook;
• Je bent representatief en communicatief sterk, zowel mondeling als schriftelijk;
• Je hebt doorzettingsvermogen en je bent creativiteit, tevens ben je klantvriendelijk flexibel en heb je een collegiale instelling; je kunt omgaan met een veranderende omgeving.
• Je kunt zelfstandig werken, maar functioneert ook prima in een zelf organiserend team; je werkt graag en goed samen met vrijwilligers, collega’s, cliënten en de lokale omgeving;
• Je bent in het bezit van rijbewijs en auto.

Dit zijn wij
In een tijd waar de focus ligt op ‘uitgaan van eigen regie’ en ‘eigen kracht,’ en zorgen voor elkaar’ ziet BLINK zich samenwerken met inwoners, welzijnsorganisaties en professionele hulpverleners. BLINK ziet haar opdracht als schakel tussen het welzijnswerk in de buurt en de professionele inzet. De veranderingen in de samenleving t.a.v. de zorg vragen om een omslag van denken en doen, ook binnen de informele zorg. BLINK maakt zich sterk voor een samenleving waarin iedereen kan participeren en mensen zich inzetten voor elkaar (netwerk). Omdat het niet voor iedereen vanzelfsprekend is om te participeren zet BLINK haar kennis en ervaring in om juist deze kwetsbare groep en hun mantelzorgers te ondersteunen. Onze kracht is het maken van een passende koppeling tussen mensen die hulp nodig hebben en mensen die hulp willen bieden. Met als resultaat dat hulpvragers en vrijwilligers elkaar versterken en zinvol aan de samenleving kunnen deelnemen.

Meer informatie over BLINK kan je vinden op www.BLINKuit.nl

ONS aanbod
Wij bieden je een inspirerende werkomgeving met een team van betrokken en gemotiveerde collega’s. Waarbij er een boeiende en zinvolle samenwerking is met cliënten en hun verwanten. Het gaat om een baan van 24 uur per week. Inschaling geschiedt volgens schaal 8 van de CAO Sociaal werk, profiel Professional Sociale Ondersteuning bij ONS Welzijn, minimaal €2.627 en maximaal €3.742,- bij een fulltime dienstverband.

Heb je vragen?
Neem voor vragen contact op met Irma Brands – Verheggen, via telefoonnummer 06-24926769.

Wil je solliciteren?
Stuur dan vóór 21 november een gemotiveerde sollicitatiebrief met CV naar HRM via sollicitaties@ons-welzijn.nl onder vermelding van 1019-BLINK-24. De sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden op maandagochtend 25 november (met eventuele uitloop naar de middag). Ter informatie: aangezien we voor 1 december de procedure afgerond willen hebben, zal dinsdagmiddag 26 november het arbeidsvoorwaardengesprek plaatsvinden. Bij gelijke geschiktheid krijgen interne kandidaten voorrang.

N.B. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Consulent Vrijwilligerswerk - 24 uur - Land van Cuijk
Terug

Vacatures

Blink zoekt vrijwilligers.


Pak ook wat te drinken en ga er maar eens goed voor zitten.
Wandelen of fietsen met dementerende man (R5967)
Luchtig gesprek, ontlasting voor zijn vrouw
We zoeken een geduldige, positieve en opgeruimde man/vrouw die wekelijks op de woensdag (of anders donderdag) een stukje 1 x per week wil wandelen of fietsen (of als het slecht weer is bij hem thuis wat kletsen). Dit zodat zijn vrouw (rolstoelgebonden) even weg kan met haar vrijwilliger en even ontlast wordt. Het kortetermijngeheugen van meneer is slecht dus neem contact op als je rustig kunt blijven en hem in zijn waarde laat!
Lees meer
Samen op de koffie (R3136)
Samen erop uit
Een liefdevol echtpaar (1943) waarvan meneer met een psychische beperking is opzoek naar een vrijwilliger voor gezelschap of om samen met de auto erop uit te gaan naar bijv. de Maas of om ergens een kopje koffie te drinken. Wil jij samen met dit echtpaar op pad?
Lees meer

Aanmelden

Voor hulpvragers en vrijwilligers.


Meld je aan. Wij nemen spoedig contact met je op.

Samen uitBlinken!

Blink is er voor jou.


Ben je hulpvrager (wil je hulp aanvragen) of wil je vrijwilliger worden, regel het nu.

Ga verder
Dit is een website van Krachtig Media
Ik wil vrijwilliger worden
We maken gebruik van cookies om onze website gebruiksvriendelijker te maken. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt. Lees meer.
akkoord »